Video Sediul Parlamentului European de la Strasbourg va fi folosit în lupta cu COVID-19

  • Sediul Parlamentului European din Strasbourg devine centru suport pentru lupta împotriva coronavirus
  • Clădirea a fost pusă la dispoziţia autorităţilor franceze, care o pot folosi în depistarea cazurilor de COVID-19 şi pentru consultanţă
  • Şi sediile din Bruxelles şi Luxemburg sunt la dispoziţia autorităţilor locale
388 afișări

Solidaritate europeană. Clădirile Parlamentului European de la Strasbourg vor fi transformate în centru de depistare şi consultanţă pentru coronavirus. Anunţul oficialilor europeni vine după ce Franţa a anunţat ieri cel mai mare număr de morţi de la debutul epidemiei, 833 într-o singură zi.

„Ca Parlament, am vrut să dăm un exemplu. Am pus la dispoziţia autorităţilor din Bruxelles, dacă au nevoie, unul dintre sediile noastre pentru îngrijirea pacienţilor şi o flotă de 100 de maşini. Vrem să facem acelaşi lucru şi cu sediile din Luxemburg şi Strasbourg. Sunt oraşele care ne găzduiesc şi vrem să fim alături de cetăţenii acestor oraşe în aceste momente dificile. Suntem Europa, forţa noastră este solidaritatea”, a spus David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

“Palatul Europei” de la Strasbourg are nouă etaje şi se întinde pe o suprafaţă de 64.000 de metri pătraţi, cu 17 săli de conferinţe şi peste o mie de birouri. Din cauza pandemiei de coronavirus, uriaşa clădire a rămas goală. Lucrările s-au mutat toate la Bruxelles, iar eurodeputaţii lucrează mai mult de acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici