Şeful serviciului guvernamental britanic de informaţii va demisiona până la sfârşitul lui 2014

Şeful serviciului guvernamental britanic de informaţii (GCHQ), afectat în ultimele luni de dezvăluirile fostului consultant NSA Edward Snowden, va demisiona până la sfârşitul lui 2014, a anunţat marţi Ministerul britanic de Externe.

364 afișări
Imaginea articolului Şeful serviciului guvernamental britanic de informaţii va demisiona până la sfârşitul lui 2014

Şeful serviciului guvernamental britanic de informaţii va demisiona până la sfârşitul lui 2014 (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Ian Lobban, în vârstă de 53 de ani, va demisiona după zece ani de activitate în această funcţie. Demisia sa a fost anunţată marţi, însă el va continua să-şi îndeplinească funcţiile până la sfârşitul acestui an.

"În calitate de director la GCHQ (Government Communications Headquarters), el a făcut o muncă extraordinară", a declarat purtătorul de cuvânt al Foreign Office. Anunţul făcut marţi "este pur şi simplu începutul unui proces destinat găsirii unui succesor pentru acest post", a adăugat el.

Ian Lobban a fost angajat la GCHQ în 1983. În noiembrie 2013, el a devenit primul şef al GCHQ care s-a exprimat în mod public, cu ocazia unei audieri în faţa comisiei parlamentare britanice, însărcinate cu anchetarea dezvăluirilor lui Snowden.

Edward Snowden, în prezent refugiat în Rusia, a dezvăluit în decursul mai multor luni amploarea supravegherii realizate de NSA şi GCHQ, provocând un scandal internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici