Semnal negativ pentru premierul britanic: Liberal-democraţii britanici au votat alături de laburişti împotriva unui proiect al lui Cameron

Deputaţii britanici i-au transmis un semnal negativ premierului britanic conservator David Cameron respingând proiectul acestuia de refacere a circumscripţiilor electorale, liberal-democraţii, aflaţi la putere, votând alături de opoziţia laburistă împotriva acestui text.

203 afișări
Imaginea articolului Semnal negativ pentru premierul britanic: Liberal-democraţii britanici au votat alături de laburişti împotriva unui proiect al lui Cameron

David Cameron (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Deputaţii au respins cu 334 de voturi "împotrivă" şi 292 "pentru" un amendament care implică amânarea proiectului cel puţin până după 2018.

Cameron dorea să obţină, înaintea viitoarelor alegeri legislative, în 2015, o refacere a circumscripţiilor electorale, care ar fi fost, potrivit unor analişti, favorabilă Partidului Conservator.

Membrii liberal-democraţi ai Guvernului de coaliţie au votat împotriva aliaţilor lor conservatori pentru prima dată de la începutul legislaturii, în 2010.

Votul de marţi ilustrează încă o dată disensiuni tot mai mari între cele două partide membre ale Guvernului de coaliţie.

El a fost interpretat de către analişti drept un contra-atac al liberal-democraţilor, în urma respingerii proiectului de reformare a Camerei Lorzilor (Camera superioară a Parlamentului), pe care îl susţineau. Acest text a fost abandonat în august, prin încălcarea acordului de coaliţie încheiat în mai 2010, în urma unor alegeri legislative care nu au permis niciunui partid britanic să obţină o majoritate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici