Senatul american a adoptat proiectul de lege cu privire la programul nuclear iranian

Senatul american, dominat de republicani, a adoptat joi proiectul de lege ce autorizează Congresul să se pronunţe asupra acordului privind programul nuclear iranian pe care Iranul şi marile puteri trebuie să-l încheie până la sfârşitul lui iunie, relatează Le Figaro în pagina electronică.

143 afișări
Imaginea articolului Senatul american a adoptat proiectul de lege cu privire la programul nuclear iranian

Senatul american a adoptat proiectul de lege cu privire la programul nuclear iranian (imagine: Mediafax Foto/AFP)

Textul a fost adoptat cu 98 de voturi pentru şi unul împotrivă. Toţi senatorii democraţi au votat în favoarea acestui proiect de lege, care urmează să fie dezbătut în Camera Reprezentanţilor.

Casa Albă a anunţat că preşedintele Barack Obama intenţionează să promulge această lege odată ce va fi adoptată de cele două camere. Iniţial, preşedintele american ameninţase că se va opune, prin veto, acestui text, pe care îl considera nefast în ultima fază a negocierilor dintre marile puteri şi Teheranul asupra programului nuclear iranian. Însă un compromis a fost găsit la mijlocul lui aprilie.

Votul din Camera Reprezentanţilor ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici