Sentinţa în cazul celor 22 de români acuzaţi de proxenetism în Franţa se va pronunţa la 17 aprilie

Douăzeci şi doi de români, judecaţi de Curtea penală de la Paris într-un caz de proxenetism descris ca fiind "ieşit din comun" de procurori, îşi vor afla sentinţa la 17 aprilie.

190 afișări
Imaginea articolului Sentinţa în cazul celor 22 de români acuzaţi de proxenetism în Franţa se va pronunţa la 17 aprilie

Sentinţa în cazul celor 22 de români acuzaţi de proxenetism în Franţa se va pronunţa la 17 aprilie (Imagine: Shutterstock)

Pedepse de până la 10 ani de închisoare au fost solicitate pentru cinci dintre şefii clanului, precum şi interdicţia permanentă de a pătrunde pe teritoriul francez.

Acuzaţii, judecaţi de la 9 martie pentru proxenetism agravat, trafic de persoane şi conspiraţie, sunt acuzaţi că au obţinut profit din prostituţia a 50 de femei, printre care mai multe minore.

Acestea se prostituau la Bois de Boulogne, în vestul Paris, sau pe marile bulevarde ale Parisului "în condiţii sordide", a denunţat procurorul Marie Lawrysz în rechizitoriul său.

Printre inculpaţi, mai multe femei, iniţial prostituate apoi proxeneţi, asigurau rolul de "bancheri" pentru a trimite banii în România.

Mai multe zeci de mii de euro au fost astfel strânşi şi folosiţi apoi mai ales la achiziţionarea caselor.

Avocaţii apărării s-au străduit la rândul lor să demonstreze că de parte de a fi o organizaţie mafiotă, este vorba de fapt despre o organizaţie familială, apreciind că se doreşte să se facă din acest proces un exemplu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici