Sentinţă şocantă în Iran: O femeie îi poate turna acid în ochi bărbatului care a orbit-o

O femeie care a fost orbită după ce iubitul căruia i-a refuzat cererea în căsătorie i-a aruncat acid sulfuric în ochi a primit permisiunea de la o instanţă din Iran de a se răzbuna în acelaşi fel pe agresor.

4450 afișări
Imaginea articolului Sentinţă şocantă în Iran: O femeie îi poate turna acid în ochi bărbatului care a orbit-o

Sentinţă în Iran: O femeie îi poate turna acid în ochi bărbatului care a orbit-o (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Femeia era hotărâră să se răzbune exact în acelaşi mod, iar familia bărbatului a implorat pentru renunţarea la sentinţă, potrivit Daily Mail.

O instanţă din Iran i-a permis lui Ameneh Bahrami, în vârstă de 32 de ani, să se răzbune, aruncând cu acid în ochii atacatorului său, un student la Universitatea din Teheran.

Curtea a aplicat o lege veche - ochi pentru ochi, dinte pentru dinte - ceea ce a stârnit controverse şi reacţii chiar şi în Iran, unde justiţia medievală încă este aplicată.

Ameneh Bahrami a rămas cu cicatrice puternice după ce Majid Movahedi, în vârstă de 27 de ani, i-a aruncat cu acid sulfuric în ochi, întrucât cererea în căsătorie îi fusese respinsă.

Atacul a avut loc în 2004, într-o staţie de autobuz, după ce bărbatul a urmărit-o luni de zile.

În urma atacului, femeia a fost desfigurată şi a orbit, suferind 19 intervenţii chirurgicale.

Instanţa i-a acordat 19.000 de lire despăgubire şi l-a condamnat pe Majid la închisoare, dar femeia a refuzat banii. Ea a dorit ca atacatorul ei să sufere aceeaşi traumă prin care a trecut ea în ultimii şase ani.

"Mama atacatorului i-a sunat pe părinţii mei. A cerut îndurare şi a spus că Majid mă va însoţi permanent. Dar acum este prea târziu", a declarat Ameneh Bahrami.

De altfel, ea a fost ameninţată cu moartea din cauza dorinţei sale de a se răzbuna.

"Poliţiştii mi-au spus să nu ies singură pe stradă. Părinţii mei sunt speriaţi. Ei cred că judecătorul a greşit", a mai spus victima.

În urma deciziei instanţei, Ameneh a primit permisiunea de a injecta acid în ochii agresorului său, urmând să toarne 20 de picături în fiecare ochi.

Deşi ar fi putut să renunţe la răzbunare, Ameneh a declarat: "Sunt foarte feritică. După şase ani s-a făcut dreptate. Dar noi suntem nişte perdanţi, pentru că am suferit enorm".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici