Serbia acuză comunitatea internaţională de standarde duble în legătură cu Catalonia şi Kosovo: "Cutia Pandorei a fost deschisă"

Ivica Dacic, ministrul sârb de Externe, a acuzat comunitatea internaţională de folosirea de standarde duble prin refuzul de a accepta referendumul privind independenţa Cataloniei, în timp ce mai multe state, inclusiv SUA şi majoritatea ţărilor UE, au recunoscut secesiunea regiunii Kosovo.

4840 afișări
Imaginea articolului Serbia acuză comunitatea internaţională de standarde duble în legătură cu Catalonia şi Kosovo: "Cutia Pandorei a fost deschisă"

Serbia acuză comunitatea internaţională de standarde duble în legătură cu Catalonia şi Kosovo

Fosta regiune sârbă Kosovo şi-a declarat independenţa în anul 2008, acţiune nerecunoscută de Belgrad şi câteva state UE, inclusiv România, informează agenţia Reuters.

"Sunt deranjat de standardele duble ale comunităţii internaţionale", a declarat Dacic la postul public RTS.

"UE nu va spune niciodată că a făcut o eroare prin recunoaşterea Kosovo, însă respectiva decizie se va dovedi a fi un eşec. Cutia Pandorei a fost deschisă", a completat ministrul.

Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat luni că nu se pot face comparaţii între Spania şi Serbia deoarece secesiunea regiunii Kosovo s-a produs într-un "context foarte specific".

Kosovo şi-a declarat independenţa după un conflict de doi ani între forţele sârbe şi separatiştii albanezi, în cursul cărora au fost comise numeroase atrocităţi de ambele părţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici