Serbia arestează 79 de persoane pentru corupţie, inclusiv un fost ministru

Poliţia sârbă a arestat sâmbătă 79 de persoane, între care şi un fost ministru, pentru corupţie, abuz de putere, spălare de bani şi criminalitate financiară, a anunţat ministrul sârb de Interne, relatează Reuters în pagina online.

2598 afișări
Imaginea articolului Serbia arestează 79 de persoane pentru corupţie, inclusiv un fost ministru

Serbia arestează 79 de persoane pentru corupţie, inclusiv un fost ministru (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Este vorba despre cea mai amplă operaţiune în domeniul luptei împotriva corupţiei din ultimele decenii şi vizează inclusiv infracţiuni care datează din 2004, a declarat Nebojsa Stefanovici.

Mai mulţi directori ai unor companii de stat, doi foşti oficiali din cadrul Ministerului de Interne şi o serie de primari se află, de asemenea, printre persoanele reţinute, acuzate că au deturnat în total 7,8 miliarde de dinari (70 de milioane de dolari), a precizat ministrul într-o conferinţă de presă.

Autorităţile din Serbia, care pe 14 decembrie a deschis negocieri de aderare cu Uniunea Europeană (UE), depun eforturi să eradicheze o adevărată moşternire a corupţiei şi crimei organizate, care a prins rădăcini în timpul războaielor iugoslave din anii '90.

Fostul ministru arestat este Slobodan Milosavljevici, din cadrul Partidului Democratic (opoziţie), care a deţinut portofoliul Agriculturii, Pădurilor şi Managementului Apelor din mai 2007 şi până în iulie 2008, a precizat Stefanovici.

Ministrul sârb de Interne a mai anunţat că poliţia caută încă cinci suspecţi.

Autorităţile sârbe au acuzat de corupţie, în iunie, peste 35 de poliţişti şi vameşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici