Serbia vrea să înceapă în toamnă negocierile pentru aderarea la UE

Vicepremierul sârb Aleksandar Vucici a cerut, vineri, Uniunii Europene să înceapă în toamna acestui an negocierile pentru aderarea Serbiei.

140 afișări
Imaginea articolului Serbia vrea să înceapă în toamnă negocierile pentru aderarea la UE

Serbia vrea să înceapă în toamnă negocierile pentru aderarea la UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul European se va reuni pe 27 - 28 iunie pentru a decide dacă Serbia a făcut suficiente progrese în aplicarea acordului de normalizare a relaţiilor cu Kosovo.

"Este important ca Serbia să obţină o dată precisă, noi cerem să fie stabilită în toamnă", a declarat Vucici după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul croat de Externe, Vesna Pusic.

Potrivit lui Vucici, "Serbia a îndeplinit toate obligaţiile pe care le-a avut până acum".

La rândul său, Pusic, a cărui ţară va adera la UE pe 1 iulie, a afirmat că Serbia merită să obţină o decizie favorabilă la viitorul Consiliul European.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici