Serghei Udalţov rămâne sub arest la domiciliu până pe 6 august, a hotărât un tribunal moscovit

Un tribunal din Moscova a prelungit luni până la 6 august măsura arestării la domiciliu a lui Serghei Udalţov, unul dintre liderii opoziţiei faţă de Vladimir Putin, anchetat pentru pregătirea unor tulburări în masă.

134 afișări
Imaginea articolului Serghei Udalţov rămâne sub arest la domiciliu până pe 6 august, a hotărât un tribunal moscovit

Serghei Udalţov (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Judecătorul Muşnikov de la Tribunalul Basmanîi a prelungit arestarea la domiciliu a lui (Serghei) Udalţov până la 6 august", a scris opozantul într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Tribunalul a respins, astfel, cererea liderului Frontului de Stânga de anulare a acestei măsuri ce îi interzice să părăsească domiciliul de la Moscova, pronunţată în februarie. Hotărârea îi interzice totodată să utilizeze telefonul şi Internetul.

Serghei Udalţov riscă zece ani de închisoare în urma anchetei lansate împotriva sa în octombrie, după difuzarea unui film de către postul de televiziune NTV, pro-Kremlin, în care se afirmă, pe baza unor imagini înregistrate cu camera ascunsă şi de origine neprecizată, că o serie de opozanţi, între care şi Udalţov, se pregăteau să îndepărteze Guvernul prin forţă.

Udalţov este anchetat şi pentru participarea la "tulburări în masă" pe 6 mai 2012, o manifestaţie organizată cu o zi înaintea învestirii în funcţia de preşedinte a lui Putin pentru al treilea mandat. Manifestaţia a degenerat în confruntări cu poliţia.

Opozantul respinge în mod categoric toate acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici