Şerifi-adjuncţi din California, filmaţi în timp ce bat cu bestialitate un suspect pe care-l urmăreau - VIDEO

Un grup de şerifi-adjuncţi din San Bernardino au fost filmaţi joi bătând cu bestialitate, cu pumnii şi picioarele, un suspect, după ce acesta a căzut de pe cal, în urma unei urmăriri prin deşertul californian.

1490 afișări
Imaginea articolului Şerifi-adjuncţi din California, filmaţi în timp ce bat cu bestialitate un suspect pe care-l urmăreau - VIDEO

Şerifi-adjuncţi din California, filmaţi în timp ce bat cu bestialitate un suspect pe care-l urmăreau (Captura video)

Şeriful ţinutului, John McMahon, a catalogat înregistrarea drept "tulburătoare" şi a anunţat că a dispus investigarea incidentului, în care şerifi-adjuncţi au urmărit bărbatul pe jos, cu elicopterul şi vehicule de teren. Ei l-au împuşcat cu un taser, un dispozitiv cu şocuri electrice, după ce acesta a căzut de pe cal, relatează The New York Times (NYT) în ediţia electronică.

Filmarea, realizată dintr-un elicopter al unui post de televiziune, surprinde aproximativ 12 şerifi-adjuncţi năpustindu-se asupra bărbatului, întins pe jos. Poliţiştii au continuat să-l lovească inclusiv după ce l-au încătuşat cu mâinile la spate, timp de două minute.

Suspectul a fost identificat ca Francis Pusok, în vârstă de 30 de ani, din Apple Valley, o comunitate situată la marginea Deşertului Mojave, la aproximativ 160 de kilometri nord de Los Angeles. Bărbatul a fost condus la spital, a anunţat Biroul şerifului, fără să dezvăluite informaţii despre răni.

NYT precizează că nu au fost dezvăluite, imediat, nici alte detalii despre suspect. Biroul şerifului a anunţat că totul a început după ce şerifii-adjuncţi au fost la locuinţa sa pentru a pune în aplicare un mandat de percheziţie în legătură cu un presupus furt de identitate. Potrivit aceleiaşi surse, trei şerifi-adjuncţi au fost răniţi în timpul capturării lui Pusok - unul a fost lovit de cal, iar alţi doi s-au dezhidratat.

Înregistrarea video, efectuată dintr-un elicopter al postului KNBC-TV, a fost făcută publică în contextul în care forţele de ordine se află în centrul unui scandal, după arestarea unui ofiţer din North Charleston, în South Carolina, pentru uciderea unui bărbat de culoare pe care l-a împuşcat în spate în timp ce fugea.

Şeriful McMahon a anunţat că a dispus efectuarea unei "anchete penale" interne. "Înregistrarea video de la această arestare este tulburătoare şi am ordonat efectuarea unei anchete imediat", a declarat el, citat într-un comunicat.

Potrivit Biroului şerifului, incidentul a început imediat după prânz. Pusok a fugit cu o maşină, în timp ce şerifii-adjuncţi se apropiau de domiciliul său. El a abandonat maşina şi a luat-o la fugă, până când a întâlnit un grup de călăreţi, cărora le-a furat un cal, cu care şi-a continuat fuga, încercând să scape de urmăritori.

Pusok apare în imaginile filmate de KNBC călărind peste dealuri, în timp ce este survolat de un elicopter şi este alergat de şerifi-adjuncţi. Imaginile surprind, de asemenea, momentul în care este împuşcat de mai mulţi poliţişti cu tasere, însă fără rezultat, deoarece purta haine groase, potrivit aceleiaşi surse.

În acel moment, doi şerifi-adjuncţi au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele, iar acestora li s-au alăturat ulterior ceilalţi şerifi-adjuncţi carre-l urmăreau. Se pare că oamenii legii nu i-au oferit niciun ajutor de urgenţă.

Calul pe care Pusok l-a furat a fost, de asemnea, rănit în incident, din cauza forţării la care l-a supus suspectul în încercarea de a nu fi capturat, potrivit poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici