Shanghai iese pe 1 iunie din două luni de lockdown COVID

Shanghai va ieşi, miercuri, din două luni de lockdown COVID. Marea majoritate a locuitorilor celui mai mare oraş din China îşi vor putea părăsi locuinţele.

335 afișări
Imaginea articolului Shanghai iese pe 1 iunie din două luni de lockdown COVID

Sursa Foto - Hepta

Vestea a fost primită cu o explozie de bucurie, dar şi cu o oarecare îngrijorare din partea oamenilor epuizaţi, conform Reuters.

Cei mai mulţi dintre cei 25 de milioane de locuitori ai oraşului au fost închişi în casele lor pe aproape toată durata lockdown-ului care a început pe 1 aprilie, restricţiile relaxându-se uşor doar în ultimele săptămâni pentru a le permite unora să iasă pentru perioade scurte de timp.

Autorităţile locale au declarat la începutul acestei luni că intenţionează să restabilească în totalitate viaţa normală până luna viitoare, dar nu a fost clar cum vor face acest lucru, în contextul în care insistă să respecte politica chineză "zero-COVID".

Unii locuitori au primit vestea cu neîncredere, spunând că ceea ce trebuia să fie iniţial o izolare de 5 zile a devenit un calvar mult mai lung decât se preconiza.

Relaxarea restricţiilor se aplică doar celor din zonele cu risc scăzut, în care locuiesc aproximativ 22,3 milioane de persoane, potrivit datelor guvernamentale.

Oamenii vor trebui în continuare să poarte măşti, sunt descurajaţi să participe la întâlniri mari şi încurajaţi să se vaccineze.

Autorităţile nu au precizat dacă vor fi permise activităţi precum servirea mesei la restaurant.

Închiderea întregului oraş a alimentat furia publică şi rarele proteste şi a lovit lanţurile de aprovizionare şi economia Chinei.

Locuitorii au criticat dur guvernul oraşului pentru comunicarea pe care a avut-o în mare parte din această perioadă.

„Shanghai a suferit un regres uriaş şi şi-a pierdut strălucirea în timpul celor două luni de măsuri stricte de izolare. Deşi drumul spre normalitate este lung, aceste noi măsuri indică prioritizarea redresării economice a Shanghaiului", a declarat Bettina Schoen-Behanzin, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ a Uniunii Europene în China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici