Ministerul Apărării din Ucraina: ruşii au intrat în oraşul Severodonetsk, încearcă să-l încercuiască

Ruşii „încercă să încercuiască Severodonetsk", au anunţat reprezentanţii Ministerului Apărării din Ucraina. Trupele ruseşti au intrat luni dimineaţă în oraşul din estul Ucrainei, potrivit Sky News.

1552 afișări
Imaginea articolului Ministerul Apărării din Ucraina: ruşii au intrat în oraşul Severodonetsk, încearcă să-l încercuiască

Ministerul Apărării din Ucraina: ruşii au intrat în oraşul Severodonetsk, încearcă să-l încercuiască

Roman Vlasenko, şeful administraţiei locale, a confirmat că ruşii au reuşit să pătrundă în oraş din două direcţii.

„Inamicul a reuşit să intre din două direcţii, Novoaydar şi Starobilsk. Acesta controlează o fâşie de aproximativ 100 de metri. Nu au putut avansa mult mai mult în adâncime, băieţii noştri ţin linia", a declarat acesta.

Ulterior, Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat că forţele ruseşti se regrupează pentru a-şi relua atacul asupra regiunii Sloviansk din apropiere în timp ce încearcă să încerce să încercuiască Severodonetsk.

De asemenea, se pare că trupele ucrainene au avut „un oarecare succes în avansarea spre zonele de coastă unde forţele ruseşti au luat poziţii defensive".

Severodoneţk este unul dintre ultimele centre din Luhansk care se află încă sub controlul Kievului. Oraşul este asediat de câteva zile şi experţii miliatari susţin că ar putea deveni următorul Mariupol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici