Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe: Relaţiile Germania - SUA sunt într-o etapă "dificilă", dar se pot îmbunătăţi

Relaţiile între Berlin şi Washington sunt într-o etapă "dificilă", dar Statele Unite pot fi la un nivel "mai înalt" decât acum, astfel că legăturile se vor îmbunătăţi din nou, apreciază ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, citat de site-ul agenţiei Reuters.

504 afișări
Imaginea articolului Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe: Relaţiile Germania - SUA sunt într-o etapă "dificilă", dar se pot îmbunătăţi

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe: Relaţiile Germania - SUA sunt într-o etapă "dificilă", dar se pot îmbunătăţi

"Este adevărat că avem o situaţie dificilă în relaţiile dintre Statele Unite şi Germania. Dar Statele Unite au o istorie mai veche şi mai înaltă decât actualul conflict, deci cred că vom reveni la relaţii mai bune în viitor", a afirmat Sigmar Gabriel.

"Lucrurile sunt trivializate acum. Cred că este inedecvat că acum comunicăm unii cu ceilalţi de la un târg de bere sau prin Twitter", a spus Sigmar Gabriel, membru al Partidului Social-Democrat (SPD).

Cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a criticat Statele Unite şi Marea Britanie de la un târg de bere din Munchen, iar reacţia preşedintelui SUA, Donald Trump, a venit prin Twitter. Germania va organiza în septembrie alegeri parlamentare, formaţiunile CDU şi SPD fiind în concurenţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici