Silvio Berlusconi critică dur "hegemonia" Germaniei în Europa

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a criticat dur Germania într-un interviu, pe care o consideră "un stat hegemonic care dictează altor ţări europene regula austerităţii".

256 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi critică dur "hegemonia" Germaniei în Europa

Silvio Berlusconi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"În comparaţie (cu premierul Mario Monti), aş fi mai puţin supus Germaniei", a afirmat Il Cavaliere, care reproşează Berlinului că pretinde că "prin austeritate se poate reduce datoria".

"Este o iluzie - datoria publică se diminuează odată cu creşterea PIB-ului, care semnifică dezvoltare şi creştere", a spus el într-un interviu acordat versiunii italiene a publicaţiei Huffington Post.

În ceea ce priveşte euro, "au fost comise erori de la introducerea sa şi când a fost lăsat să se aprecieze în raport cu dolarul, dar azi ar fi dificilă o ieşire din zona euro", a afirmat Berlusconi, liderul Partidului Poporul Libertăţii (PDL).

Potrivit lui, "există trei posibilităţi" pentru a face faţă actualei situaţii: "să convingem Germania că nu putem continua doar cu austeritatea", "ieşirea Germaniei din zona euro" sau "ca alte ţări să iasă din euro".

Berlusconi s-a declarat însă în favoarea primei variante.

Fostul premier italian, care lasă de câteva săptămâni să planeze incertitudinea asupra unei eventuale candidaturi pentru a-i succeda lui Mario Monti în 2013, afirmă că "problema constă în reformarea Uniunii Europene şi în a atribui BCE prerogativele unei veritabile bănci centrale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici