Siria se plânge la ONU de vizite "ilegale" ale lui Bernard Kouchner şi John McCain

Siria s-a plâns la ONU de faptul că mai multe personalităţi politice, între care fostul ministru francez Bernard Kouchner, ar fi "intrat ilegal" pe teritoriul său şi le-a cerut ţărilor de origine ale acestora să contribuie la încetarea acestei "încălcări flagrante".

486 afișări
Imaginea articolului Siria se plânge la ONU de vizite "ilegale" ale lui Bernard Kouchner şi John McCain

Siria se plânge la ONU de vizite "ilegale" ale lui Bernard Kouchner şi John McCain (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o scrisoare din data de 24 decembrie, ambasadorul sirian la ONU Bachar Jaafari îl menţionează şi pe influentul senator american John McCain. Acesta din urmă a trecut în mai 2013 din Turcia în Siria pentru a se întâlni timp de câteva ore cu şefi rebeli sirieni.

Kouchner, fost ministru de Externe, a vizitat în noiembrie zone kurde din nordul Siriei, "fără ca Guvernul sirian să ştie", se arată în scrisoare.

Damascul consideră că guvernele ţărilor de origine ale acestor persoane sunt "responsabile" de "încălcarea suveranităţii sale".

Scrisoarea, distribuită celor 15 state membre ale Consiliului, solicită ca secretarul general ONU Ban Ki-moon şi Consiliul să "exercite presiuni asupra acestor guverne pentru a lua imediat măsurile necesare împotriva cetăţenilor lor care au intrat ilegal în teritoriul sirian".

Ambasadorul sirian mai menţionează vizite efectuate în decembrie 2014 de Peter Galbraith, fost ambasador american în Croaţia, şi în septembrie 2013 de Walid al-Tabtaba'i, fost membru al Parlamentului kuwaitian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici