Siria şi Iranul neagă că nava interceptată de Israel transporta arme pentru Hezbollah

Miniştrii iranian şi sirian ai Afacerilor Externe au dezminţit miercuri că nava interceptată de forţele navale israeliene transporta arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a anunţat site-ul pe Internet al televiziunii iraniene Press TV.

22 afișări
Imaginea articolului Siria şi Iranul neagă că nava interceptată de Israel transporta arme pentru Hezbollah

Siria şi Iranul neagă că nava interceptată de Israel transporta arme pentru Hezbollah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul doi al forţelor navale israeliene, contraamiralul Rani Ben-Yehuda, a anunţat miercuri că forţele navale au capturat "sute de tone de arme" provenind din Iran şi care erau destinate mişcării şiite Hezbollah, la bordul unui cargou interceptat noaptea în largul coastelor sale.

Ministrul iranian Manouchehr Mottaki a dezminţit categoric aceste afirmaţii într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sirian, Walid Mouallem, conform Press TV, post public de televiziune în limba engleză.

Mouallem a reiterat această dezminţire, adăugând că "nava nu transporta arme de fabricaţie iraniană cu destinaţia Siria sau Liban", ci obiecte de fabricaţie siriană destinate consumatorilor iranieni, a precizat Press TV.

Iranul şi Siria sunt principalele susţinătoare din străinătate ale mişcării şiite libaneze Hezbollah, dar cele două ţări dezmint că ar furniza acestei mişcări altceva decât susţinere morală.

Rezoluţia 1.701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capăt unui război devastator între Israel şi Hezbollah, în 2006, solicită dezarmarea tuturor miliţiilor din Liban şi interzice vânzarea de arme către acestea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici