Siria va intercepta toate avioanele turce care îi survolează teritoriul

Forţele aeriene siriene au primit ordin să intercepteze toate avioanele turce care survolează teritoriul ţării, după incidentul de miercuri seară în care a fost implicat un avion sirian.

235 afișări
Imaginea articolului Siria va intercepta toate avioanele turce care îi survolează teritoriul

Siria va intercepta toate avioanele turce care îi survolează teritoriul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, Turcia ar fi interzis aviaţiei sale să intre în spaţiul aerian sirian, a relatat joi cotidianul libanez Al-Diyar, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Miercuri, avione de luptă turce F-16 au constrâns un avion sirian de linie Airbus A-320 care efectua un zbor de la Moscova la Damasc să aterizeze pe aeroportul Esenboga din Ankara. Şeful diplomaţiei turce, Ahmet Davutoglu, a anunţat că avionul era suspectat că transportă o încărcătură ilegală.

La bordul aparatului de zbor se aflau 35 de pasageri, printre care 17 ruşi.

Ambasada Rusiei a cerut imediat explicaţii ministerului turc al Afacerilor Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici