CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Aviaţia turcă a constrâns un avion sirian să aterizeze la Ankara. A fost confiscată o încărcătură suspectă. La bord se aflau 17 cetăţeni ruşi

Un avion de linie sirian, suspectat că transportă arme, a fost constrâns să aterizeze la Ankara, miercuri seara, de forţele aeriene turce, a anunţat agenţia de presă Anatolia. Potrivit postului de televiziune NTV, de la bordul aparatului care efectua un zbor între Moscova şi Damasc a fost confiscată o încărcătură suspectă. La bordul avionului sirian se aflau 17 cetăţeni ruşi, iau autorităţile ruse au cerut explicaţii Ankarei.

2594 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Aviaţia turcă a constrâns un avion sirian să aterizeze la Ankara. A fost confiscată o încărcătură suspectă. La bord se aflau 17 cetăţeni ruşi

Aviaţia turcă a constrâns să aterizeze un avion sirian cu încărcătură suspectă. Ankara a avertizat companiile turce să nu efectueze zboruri în spaţiul aerian sirian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile turce apreciază că încărcătura conţine părţi din rachete, conform NTV. Avionul aşteaptă aprobarea Ankarei să îşi poată relua zborul cu cei 35 de pasageri la bord.

"Există o încărcătură ilegală la bordul avionului care trebuia semnalată" în conformitate cu reglementările aviaţiei civile, a declarat Ahmet Davutoglu, citat de agenţia de presă Anatolia.

"Există elemente la bord care pot fi considerate îndoielnice", a continuat ministrul fără a da alte detalii.

Aparatul sirian, un Airbus A-320 a fost escortat miercuri seară de către două avioane F4 ale aviaţiei turce şi forţat să aterizeze pe aeroportul Ankara-Esenboga pentru un control de securitate.

Ankara a avertizat companiile aeriene turce să nu efectueze zboruri în spaţiul aerian sirian pentru a evita orice eventuale represalii, a adăugat NTV.

La bordul avionului sirian interceptat de Turcia se aflau 17 cetăţeni ruşi - diplomat rus

O sursă din ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat miercuri seară pentru Interfax că la bordul zborului sirian între Moscova şi Damasc interceptat de Turcia se aflau 17 cetăţeni ruşi şi că Moscova a solicitat explicaţii Ankarei.

"Conform primelor informaţii care trebuie încă verificate sunt 17 cetăţeni ruşi, inclusiv copii, la bordul avionului", a declarat această sursă, precizând că diplomaţi ruşi au fost trimişi pe aeroportul din Ankara pentru a garanta apărarea intereselor acestora.

Ambasada Rusiei în Turcia s-a adresat imediat ministerului turc de Afaceri Externe pentru a solicita explicaţii şi a pus problema accesului la cetăţenii ruşi care se aflau la bordul acestui zbor regular Moscova-Damasc, a adăugat sursa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici