Situaţia din Ucraina: Bilanţul atacurilor comise de separatişti proruşi împotriva armatei ucrainene a ajuns la 17 morţi

Ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat, joi, că cel puţin 17 militari au murit, iar alţi 36 au fost răniţi în atacuri comise de separatişti proruşi împotriva armatei ucrainene în estul ţării.

1163 afișări
Imaginea articolului Situaţia din Ucraina: Bilanţul atacurilor comise de separatişti proruşi împotriva armatei ucrainene a ajuns la 17 morţi

Bilanţul atacurilor comise de separatişti proruşi împotriva armatei ucrainene a ajuns la 17 morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministerului ucrainean, 16 militari au murit într-un atac cu grenadă şi cu mortier în apropiere de Volnovaha, în regiunea Doneţk, iar altul a fost ucis în regiunea Lugansk.

Bilanţul anterior era de 14 morţi.

Armata ucraineană a lansat pe 13 aprilie o operaţiune militară cu scopul de a prelua controlul asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk, aflate în mare parte sub controlul separatiştilor, care şi-au proclamat suveranitatea în urma unor referendumuri privind independenţa.

Insurgenţii, la râmdul lor, au lansta atacuri împotriva mulitarilor ucraineni. Incidentele au loc cu doar trei zile înaintea unui scrutin prezidenţial considerat crucial pentru viitorul ţării, după şase luni de criză politică ce au condus ţara în pragul unui război civil şi unei sciziuni.

Potrivit ONU, cel puţin 127 de persoane - militari ucraineni, separatişti proruşi şi civili - au fost ucise în "confruntări violente" în perioada 13 aprilie-16 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici