Slovacia vrea să fie parte a "nucleului" UE, distanţându-se de alte state central şi est-europene

Slovacia trebuie să fie parte a "nucleului" integrat al Uniunii Europene, condus de Germania şi Franţa, afirmă premierul Robert Fico, părând să revină asupra fostelor poziţii eurosceptice şi distanţându-se de alte state central şi est-europene.

2137 afișări
Imaginea articolului Slovacia vrea să fie parte a "nucleului" UE, distanţându-se de alte state central şi est-europene

Slovacia vrea să fie parte a "nucleului" UE, distanţându-se de alte state central şi est-europene

"Principiile mele politice fundamentale sunt apropiate de cele ale nucleului Uniunii Europene, de Franţa şi Germania", a declarat marţi Robert Fico, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Sunt foarte interesat de cooperarea regională în cadrul Grupului Vişegrad, dar interesul vital al Slovaciei este în cadrul Uniunii Europene", a adăugat Robert Fico.

Grupul Vişegrad, format din Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia, a avut o serie de disensiuni cu Uniunea Europeană, în principal în materie de imigraţie.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au stabilit în luna mai elaborarea unui plan pentru aprofundarea integrării europene. Comisia Europeană a adoptat în martie un plan de reformare a Uniunii Europene, preşedintele Jean-Claude Juncker prezentând în Parlamentul European cinci posibile direcţii ale Blocului comunitar, axate pe o cooperare a ţărilor în grade diferite, eventual prin concentrarea pe piaţa unică, pe apărare şi securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici