Demonstraţie de forţă în Marea Baltică: Zeci de nave ale Rusiei şi 1.000 de ofiţeri participă la exerciţiile militare

Aproximativ 20 de nave militare şi 1.000 de ofiţeri participă la manevre organizate de Rusia în Marea Baltică, anunţă purtătorul de cuvânt al Flotei regionale, Roman Martov, citat de site-ul agenţiei Tass.

2486 afișări
Imaginea articolului Demonstraţie de forţă în Marea Baltică: Zeci de nave ale Rusiei şi 1.000 de ofiţeri participă la exerciţiile militare

Demonstraţie de forţă în Marea Baltică: Zeci de nave ale Rusiei şi 1.000 de ofiţeri participă la exerciţii militare

"Aproximativ 20 de nave de luptă şi de susţinere logistică, 50 de sisteme militare şi 1.000 de ofiţeri participă la exerciţiile Flotei Mării Baltice", a declarat Martov.

Exerciţiile militare din Marea Baltică sunt coordonate de viceamiralul Aleksandr Nosatov.

"Manevrele au obiectivul de a dezvolta abilităţile militarilor şi ale centrelor de comandă", precizează Martov.

Săptămâna trecută, peste 2.000 de membri ai Forţelor Navale ruse au participat la un exerciţiu tactic în regiunea Kaliningrad, situată la frontiera cu state NATO precum Lituania şi Polonia. "Exerciţiile au vizat acumularea capacităţilor de ocupare a zonelor de coastă şi eliminarea inamicului din aceste zone", afirma atunci Roman Martov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici