Şoc pentru un candidat al opoziţiei din Rusia. Regimul Putin a înscris doi candidaţi cu acelaşi nume şi înfăţişare ca a sa

  • Politicienii ruşi din opoziţie sunt obişnuiţi să găsească candidaţi cu nume identice care să candideze împotriva lor pentru a încurca alegătorii la urne.
  • Dar acum regimul de la putere a trecut la un alt nivel. Candidaţii înscrişi în cursă contra lor nu doar că au acelaşi nume, dar acum arată la fel.
5993 afișări
Imaginea articolului Şoc pentru un candidat al opoziţiei din Rusia. Regimul Putin a înscris doi candidaţi cu acelaşi nume şi înfăţişare ca a sa

Şoc pentru un candidat al opoziţiei din Rusia. Regimul Putin a înscris 2 candidaţi cu acelaşi nume şi înfăţişare împotriva sa

Cu acest lucru se confruntă Boris Vishnevsky, un membru al partidului liberal Yabloko, ce candidează în districtul său din Sankt Petersburg la alegerile municipale din această lună, relatează The Guardian.

Vishnevsky ştia deja că doi dintre adversarii săi şi-au schimbat numele, astfel încât aceştia să fie numiţi şi ei Boris Vishnevsky, o tactică utilizată de regimul Putin pentru a deruta votanţii şi a împărţi votul acestora astfel încât opoziţia să nu poată atinge cifrele candidatului venit din parte partidului aflat la putere.

Însă, când a fost dezvăluit duminică un afiş electoral, Vishnevsky a fost şocat: trei Boris Vishnevskys asemănători apăreau pe afiş.

Vishnevsky, cel real, poate fi identificat doar după cravata pe care o poartă, un detaliu ce le-a scăpat imitatorilor. 

„Toate acestea sunt făcute pentru a dezorienta alegătorii, astfel încât aceştia să confunde falsul cu realul, iar în loc de Vishnevsky cel real să votează pentru unul dintre imitatori”, a spus adevăratul Vishnevsky într-un interviu.

Se crede că cel puţin unul dintre adversarii lui Vishnevsky, care până de curând a fost numit Viktor Bykov, şi-a schimbat considerabil aspectul pentru fotografii. Într-o fotografie oficială utilizată pe un site web al guvernului St Petersburg, Bykov avea păr şi părea cu mulţi ani mai tânăr faţă de aspectul din fotografia prezentată comisiei electorale.

Creştere în sondaje a opoziţiei şi a sprijinului pentru Partidul Comunist au dus la o creştere a tacticilor folosite de Partidul Rusia Unită pentru a deruta alegători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici