Şomajul din Franţa a urcat la maximul ultimilor zece ani, iar în Grecia a atins un nou record

Şomajul din Franţa a urcat în primul trimestru la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, iar în Grecia a atins un nou record în martie, de aproape 22%, subliniind impactul crizei datoriilor asupra economiilor din Europa, potrivit Wall Street Journal.

307 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Franţa a urcat la maximul ultimilor zece ani, iar în Grecia a atins un nou record

Şomajul din Franţa a urcat la maximul ultimilor zece ani, iar în Grecia a atins un nou record (Imagine: Shutterstock)

În Franţa, rata şomajuluui a ajuns la 9,6% la finele lunii martie, nivel începând din 1999, de la 9,3% în ultimul trimestru al anului trecut, a anunţat, joi, agenţia de statistică Insee.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat, joi, că este necesară mai multă stabilitate, dar şi creştere la nivelul economiei mondiale.

"Trebuie să avem mai multă creştere, dar pentru a avea mai multă creştere trebuie să avem mai multă stabilitate", a spus Hollande, care a venit la putere în Franţa, în mai, cu un angajament electoral de depăşire a crizei prin creştere economică şi disciplină fiscală.

Grecia a anunţat, joi, un nou record în privinţa şomjului, care a urcat de la 21,4% în februarie la 21,9% în martie. Şomajul este cel mai ridicat începând din 2004, când agenţia de statistică de la Atena a început să publice date lunare.

Ţara se află în al cincilea an consecutiv de recesiune şi se confruntă cu noi alegeri anticipate pe 17 iunie, după ce scrutinul de la îneputul lunii mai nu a condus la o forţă politică care să poată forma guvern.

Tinerii rămân mai puternic afectaţi, potrivit autorităţilor de la Atena, cu o rată a şomajului de 52,8% în rândul persoanelor cu vârste între 15 şi 24 de ani, un avans major faţă de 42% în aceeaşi perioadă a anului anterior.

De asemenea, în Irlanda şomajul a urcat la 14,8% în primul trimestru, cel mai ridicat nivel de la debutul crizei bancare în 2007, de la 14,1% în ultimele trei luni ale anuui trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici