SONDAJ: Peste 60% dintre germani se opun acordării Nobelului pentru Pace Angelei Merkel

Peste 60% dintre cetăţenii germani se opun decernării Premiului Nobel pentru Pace cancelarului Angela Merkel, conform unui sondaj al Institutului Forsa, informează site-ul cotidianului La Repubblica.

2896 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Peste 60% dintre germani se opun acordării Nobelului pentru Pace Angelei Merkel

SONDAJ: Peste 60% dintre germani se opun acordării Nobelului pentru Pace Angelei Merkel

Conform sondajului, 61 la sută dintre cetăţenii germani consideră că Angela Merkel "nu este candidatul potrivit" pentru primirea Nobelului pentru Pace.

Alţi 34 la sută dintre germani sunt favorabili acordării acestei distincţii şefului Guvernului de la Berlin.

Doar în rândul alegătorilor propriului partid, Uniunea Creştin-Democrată, Angela Merkel are o majoritate favorabilă (54 la sută).

Sondajul a fost realizat de Institutul german Forsa, la comanda publicaţiei Handelsblatt, pe un eşantion reprezentativ de 1.002 persoane.

"Faptul că Angela Merkel nu are majoritate în rândul cetăţenilor germani se explică prin nemulţumirea faţă de politicile acesteia privind imigranţii extracomunitari", notează Handelsblatt.

Angela Merkel ar figura printre personalităţile favorite la acordarea Premiului Nobel pentru Pace în contextul eforturilor pentru soluţionarea conflictului separatist din estul Ucrainei şi al atitudinii deschise faţă de venirea imigranţilor din Orientul Mijlociu şi din Africa în Uniunea Europeană, situaţie care a generat disensiuni vehemente cu state europene.

Pe fondul criticilor, Merkel şi-a schimbat recent atitudinea, semnalând că Germania nu poate primi un număr nelimitat de refugiaţi şi îndemnând celelalte state europene să intensifice măsurile pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Rata popularităţii cancelarului Germaniei s-a diminuat pe fondul crizei privind imigraţia, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani. Mai mult de jumătate dintre cetăţenii germani (51%) au exprimat preocupare privind numărul extracomunitarilor care au solicitat azil în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici