SPD analizează posibilitatea prelungirii coaliţiei guvernamentale cu partidul Angelei Merkel - surse

Liderii Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania s-au reunit joi seară pentru a analiza posibilitatea prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), afirmă surse politice de la Berlin citate de publicaţia Die Welt.

449 afișări
Imaginea articolului SPD analizează posibilitatea prelungirii coaliţiei guvernamentale cu partidul Angelei Merkel - surse

SPD analizează posibilitatea prelungirii coaliţiei guvernamentale cu partidul Angelei Merkel - surse

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (centru-stânga) a avut joi o întrevedere de peste o oră cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care se opune alegerilor anticipate.

După întâlnire, Martin Schulz a transmis că liderii SPD se vor întâlni joi seară pentru a analiza poziţia politică a formaţiunii. La reuniunea SPD participă şi vicecancelarul în exerciţiu, Sigmar Gabriel, fostul preşedinte al SPD care a negociat coaliţia cu CDU din 2013.

Miercuri, Thorsten Schäfer-Gümbel, unul dintre vicepreşedinţii SPD, semnala că formaţiunea de centru-stânga ar putea susţine un guvern minoritar condus de cancelarul Angela Merkel.

Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Luni, Partidul Social-Democrat reiterase refuzul prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide. Însă preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliţii guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici