Robert Mugabe a primit imunitate juridică - surse Reuters

Robert Mugabe, care a demisionat marţi din funcţia de preşedinte al statului Zimbabwe, a primit imunitate juridică şi protecţie pe teritoriul naţiunii în cadrul acordului pentru retragerea de la putere, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

1160 afișări
Imaginea articolului Robert Mugabe a primit imunitate juridică - surse Reuters

Robert Mugabe a primit imunitate juridică - surse Reuters

Robert Mugabe, care a condus statul Zimbabwe de la proclamarea independenţei, în anul 1980, a demisionat marţi, în contextul în care armata preluase puterea iar propriul partid îi retrăsese încrederea. Emmerson Mnangagwa, vicepreşedintele demis de Robert Mugabe în urmă cu câteva săptămâni, va fi numit vineri în funcţia de preşedinte.

Un oficial guvernamental a declarat că Robert Mugabe, în vârstă de 93 de ani, le-a spus negociatorilor că nu vrea să plece în exil şi că vrea să moară în Zimbabwe.

"A fost un moment foarte emoţionant pentru el (...). Pentru el, a fost foarte important să îi fie garantată securitatea şi să rămână în Zimbabwe, deşi acordul nu îl va opri să călătorească în străinătate", a explicat oficialul citat.

"Pentru el, a fost necesar să primească asigurări că atât el cât şi familia, inclusiv soţia, vor trăi în siguranţă", a subliniat oficialul citat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici