Statele NATO nu sunt pregătite să colaboreze "pe picior de egalitate" cu Rusia, consideră Moscova

Ministerul rus de Externe a apreciat miercuri că oficialii de la NATO nu sunt pregătiţi să "colaboreze pe picior de egalitate" cu Rusia privind ameninţările reale din spaţiul euroatlantic, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.

257 afișări
Imaginea articolului Statele NATO nu sunt pregătite să colaboreze "pe picior de egalitate" cu Rusia, consideră Moscova

NATO nu sunt pregătită să colaboreze "pe picior de egalitate", consideră Moscova

"NATO se bazează în continuare pe abordari politizate şi nu este pregătită pentru o colaborare de la egal la egal cu Rusia pe tema unor ameninţări reale în spaţiul euroatlantic", a declarat diplomaţia rusă, potrivit unui comunicat.

"Alianţa încearcă să-şi justifice în faţa comunităţii internaţionale acţiunile şi prezenţa forţelor sale la frontierele ruse, prezentând în mod greşit problemele întâmpinate în relaţiile cu Moscova", adaugă ministerul rus.

În opinia diplomaţiei ruse, "NATO nu este capabilă să analizeze şi să înţeleagă că politica sa este greşită".

NATO a suspendat în aprilie cooperarea la nivel practic cu Rusia, ca reacţie la anexarea Crimeei.

Totuşi, ţările membre ale Alianţei au apremiat miercuri că dialogul la nivel militar între MATO şi Rusia trebuie menţinut, pentru evitarea oricărui incident în această perioadă de tensiuni din cauza crizei ucrainene,

"Miniştrii i-au cerut secretarului general NATO să examineze mijloacele de reluare a contactelor la nivel de experţi militari", a anunţat miercuri ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici