Statele sudiste americane o iau pe urma ţărilor musulmane? Un bărbat din Texas şi-a ucis iubita după ce ea a făcut un avort în Colorado

Gabriella Gonzalez, în vârstă de 26 de ani, a fost împuşcată în cap într-o parcare de către Harold Thompson, în vârstă de 22 de ani, la scurt timp după ce ea a făcut avortul în Colorado.

665 afișări
Imaginea articolului Statele sudiste americane o iau pe urma ţărilor musulmane? Un bărbat din Texas şi-a ucis iubita după ce ea a făcut un avort în Colorado

Texas a interzis avorturile după aproximativ şase săptămâni de sarcină în septembrie 2021.

Dar aproape toate avorturile au fost oprite în Texas de când legea Roe v Wade a fost anulată vara trecută, cu excepţia cazurilor de urgenţă medicală.

Gabriella Gonzalez se afla miercuri cu iubitul ei, Harold Thompson, în vârstă de 22 de ani, într-o parcare din Dallas, când a încercat să o sufoce.

Se întorsese din Colorado cu o seară înainte.

„Se crede că suspectul era tatăl copilului”, scrie în declaraţia pe propria răspundere. „Suspectul (Gonzalez) nu a vrut  ca iubita lui să facă avortul”. 

Videoclipul de supraveghere din parcare cum Thompson scoate o armă şi o împuşcă pe Gonzalez în cap. Ea cade la pământ şi Thompson o împuşcă de mai multe ori înainte de a fugi, scrie în declaraţia pe propria răspundere.

Thompson a fost arestat mai târziu miercuri şi este reţinut în închisoarea din comitatul Dallas. Înregistrările instanţei nu au enumerat un avocat care ar putea vorbi în numele său, raportează The Guardian

În statele sudiste ale Statelor Unite ale Americii,, tot mai mulţi bărbaţi conservatori, votanţi ai Partidului Republican, se opun dreptului femeilor de a face avort ca să prevină o sarcină nedorită. 

Crime brutale împotriva femeilor care fac avort se petrec în manieră similară şi în ţările musulmane precum Iran, Egipt şi Irak, dar şi în dictaturi precum Belarus şi Coreea de Nord.

În Iran, avortul poate fi efectuat numai pentru a salva viaţa femeii în cazul în care sarcina este una cu risc. 

În India, avortul se poate efectua numai dacă femeia are o situaţie economică precară pentru a creşte un copil. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici