Statele Unite aplică noi sancţiuni împotriva Rusiei

Administraţia de la Washington a anunţat, vineri, noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând membri ai "elitei financiare" de la Moscova, în cadrul măsurilor decise din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

366 afișări
Imaginea articolului Statele Unite aplică noi sancţiuni împotriva Rusiei

"Astăzi, Biroul pentru Controlul Activelor Străine din cadrul Departamentului american al Trezoreriei (OFAC) a aplicat o nouă serie de sancţiuni vizând membri importanţi ai elitei financiare din Rusia, precum şi o asociaţie a mediilor de afaceri ruse", anunţă Departamentul Trezoreriei de la Washington, conform unui comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Sancţiunile vizează patru persoane - Petr O. Aven, Mihail M. Fridman, German B. Khan şi Alexey V. Kuzmichev - membri ai Consiliului de supraveghere din cadrul companiei Alfa Group Consortium (Alfa Group), precizează Departamentul american al Trezoreriei, subliniind că aceste persoane sunt vizate deja de restricţii impuse de Australia, Canada, Uniunea Europeană, Noua Zeelandă şi Marea Britanie. De asemenea, a fost sancţionată Asociaţia rusă a Angajatorilor din cadrul Uniunii Ruse a Industriaşilor şi Antreprenorilor (RSPP).

"Elitele bogate din Rusia trebuie să renunţe la ideea că îşi pot desfăşura activităţile în mod normal, în timp ce Kremlinul desfăşoară un război împotriva poporului ucrainean. Coaliţia noastră internaţională va continua să îi tragă la răspundere pe cei care facilitează invazia nejustificată şi neprovocată în Ucraina", a declarat Wally Adeyemo, adjunct al secretarului american al Trezoreriei.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Grupul G7 au aplicat sancţiuni masive împotriva Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici