Statele Unite au trimis încă un portavion în apropierea Golfului Persic

Statele Unite au trimis încă un portavion în zona Golfului Persic pentru a menţine presiunile asupra Iranului, în contextul în care negocierile pe tema programului nuclear iranian vor fi reluate săptămâna aceasta, anunţă Forţele navale americane.

413 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au trimis încă un portavion în apropierea Golfului Persic

Statele Unite au trimis încă un portavion în apropierea Golfului Persic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, există două portavioane americane în această zonă", dar niciunul nu se află în interiorul Golfului Persic, a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale, John Fage.

Portavionul USS Abraham-Lincoln şi grupul său de escortă se află în nordul Mării Oman, în timp ce nava USS Enterprise este în Golful Aden.

Cele două portavioane, însoţite de distrugătoare, crucişătoare şi probabil submarine de atac, au în total 80 de avioane şi elicoptere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici