Statele Unite îi permit lui Lavrov să călătorească la Naţiunile Unite

SUA i-au acordat ministrului rus de externe Serghei Lavrov o viză pentru a se deplasa la New York, săptămâna viitoare, la reuniunea anuală a liderilor mondiali de la Naţiunile Unite, cu jumătate din delegaţia solicitată de Moscova, a declarat marţi o sursă diplomatică rusă, citată de Reuters.

1463 afișări
Imaginea articolului Statele Unite îi permit lui Lavrov să călătorească la Naţiunile Unite

Statele Unite îi permit lui Lavrov să călătorească la Naţiunile Unite

Moscova ceruse Washingtonului 56 de vize, potrivit unei scrisori adresate pe 2 septembrie secretarului general al ONU, Antonio Guterres, de către ambasadorul rus la ONU, Vassil Nebenzia. Sursa diplomatică rusă a declarat marţi că Statele Unite au aprobat 24 de vize.

De asemenea, Nebenzia menţionase în scrisoarea sa că echipajul avionului lui Lavrov nu a primit vize. Nu a fost clar dacă Washingtonul a acordat vize pentru echipajul de zbor rusesc sau dacă Lavrov va trebui să zboare cu o linie comercială spre New York.

Departamentul de Stat al SUA nu a răspuns solicitării de informaţii.

Reuniunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU începe pe 20 septembrie.

În conformitate cu acordul ONU din 1947, Statele Unite trebuie, în general, să permită accesul diplomaţilor străini la Naţiunile Unite. Însă Washingtonul afirmă că poate refuza acordarea de vize din motive de securitate, terorism şi politică externă.

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat la începutul acestei luni că discută cu Statele Unite despre problema vizelor ruseşti.

Relaţia dintre Statele Unite şi Rusia s-a rupt de când Moscova a invadat Ucraina.

Marţi, Kremlinul a declarat că Statele Unite „îşi încalcă obligaţiile” prin faptul că nu eliberează vize delegaţiei complete a Rusiei şi a afirmat că va trage la răspundere Naţiunile Unite şi Statele Unite pentru această situaţie.

Statele Unite au declarat la începutul acestei luni că îşi iau în serios obligaţiile de ţară gazdă a ONU şi că dosarele de viză sunt confidenţiale în conformitate cu legislaţia americană, astfel că nu pot comenta cazurile individuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lavrov,
sua,
onu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici