Statele Unite resping acuzaţiile "false" privind implicarea în protestele din Venezuela

Statele Unite au respins, luni, acuzaţiile "lipsite de fundament şi false" ale preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, care a decis expulzarea a trei funcţionari consulari americani acuzaţi că le oferă asistenţă manifestanţilor antiguvernamentali de la Caracas.

163 afișări
Imaginea articolului Statele Unite resping acuzaţiile "false" privind implicarea în protestele din Venezuela

Statele Unite resping acuzaţiile "false" privind implicarea în protestele din Venezuela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acuzaţiile conform cărora Statele Unite ajută manifestanţii din Venezuela sunt lipsite de fundament şi false", a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Susţinem drepturile omului şi libertăţile fundamentale în Venezuela cum o facem în orice altă ţară. Dar, aşa cum am spus mult timp, cetăţenii Venezuelei trebuie să decidă viitorul ţării", a spus Psaki.

Duminică, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat expulzarea a trei funcţionari consulari ai Statelor Unite pe care i-a acuzat că s-au întâlnit cu studenţi protestatari.

Venezuela este afectată de două săptămâni de manifestaţii ale studenţilor. Violenţele s-au soldat cu trei morţi şi zeci de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici