Statele Unite solicită companiilor petroliere să renunţe la afacerile cu Venezuela, altfel vor fi sancţionate

Statele Unite au solicitat companiilor din domeniul petrolier din întreaga lume să renunţe la contractele pe care le au cu Venezuela pentru a evita eventuale sancţiuni, anunţă Reuters.

1548 afișări
Imaginea articolului Statele Unite solicită companiilor petroliere să renunţe la afacerile cu Venezuela, altfel vor fi sancţionate

Statele Unite solicită companiilor petroliere să renunţe la afacerile cu Venezuela, altfel vor fi sancţionate. Foto: Hepta

Autorităţile de la Washington au impus, la începutul anului, noi sancţiuni împotriva industriei petroliere din Venezuela, însă unele companii au continuat să aprovizioneze ţara cu combustibili din India, Rusia şi din Europa. Venezuela are nevoie să importe benzină şi alte diverse produse pentru a putea să îşi dilueze petrolul brut pentru a-l face adecvat pentru export, acesta fiind motivul pentru care Statele Unite doresc să limiteze cât mai mult posibil importurile de produse petroliere în Venezuela.

Departamentul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) din cadrul Trezoreriei SUA a anunţat în februarie că interzice utilizarea sistemului său financiar pentru afacerile petroliere cu Venezuela începând cu luna aprilie. Săptămâna aceasta, Departamentul de Stat a anunţat companiile că sancţiunile acoperă mai multe tipuri de tranzacţii. Astfel, orice tip de comerţ cu produse petroliere, direct sau indirect, va fi tratat ca o nerespectare a sancţiunilor.

Statele Unite au folosit din ce în ce mai des ideea aceasta. Secretarul de Stat Mike Pompeo a prezentat, la un eveniment desfăşurat luna aceasta la Houston, o idee care ar presupune colaborarea cu companiile din domeniul energetic în scopul izolării Iranului şi Venezuelei.

Exporturile de petrol ale Venezuelei au scăzut de la 1,5 milioane de barili pe zi la 920.000 de barili pe zi în prima lună de la impunerea sancţiunilor americane, potrivit datelor publicate de Refinitiv şi de compania petrolieră de stat din Venezuela, PDVSA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici