Statele Unite trimit un distrugător în Marea Neagră, pentru consolidarea "stabilităţii regionale" | FOTO

Distrugătorul american USS Donald Cook începe o nouă misiune în Marea Neagră, în scopul consolidării "stabilităţii regionale" prin cooperarea cu partenerii din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Flota a VI-a a Forţelor Navale SUA.

5948 afișări
Imaginea articolului Statele Unite trimit un distrugător în Marea Neagră, pentru consolidarea "stabilităţii regionale" | FOTO

Statele Unite trimit un distrugător în Marea Neagră, pentru consolidarea "stabilităţii regionale"

"Distrugătorul USS Donald Cook, din clasa Arleigh Burke, a început marţi tranzitul prin Strâmtoarea Dardanele în drumul spre Marea Neagră, unde va efectua operaţiuni maritime de securitate în scopul intensificării stabilităţii maritime regionale, a disponibilităţii comune şi a capabilităţilor navale împreună cu aliaţii din cadrul NATO şi cu partenerii din regiune", anunţă Flota militară a VI-a a SUA, activă în Europa şi în Africa.

"Fiecare vizită ne oferă oportunitatea unică de a colabora cu partenerii regionali", a declarat Matthew Powel, comandantul distrugătorului USS Donald Cook.

"Misiunea navei în Marea Neagră va intensifica interoperabilitatea cu aliaţii NATO şi cu ţările partenere şi va demonstra determinarea colectivă pentru securitatea Mării Negre", precizează Flota a VI-a a Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici