SUA acuză o companie din Belarus că susţine regimul Bashar al-Assad

Statele Unite au acuzat miercuri o societate publică belarusă că susţine armata siriană, contribuind astfel la "violenţa regimului" preşedintelui Bashar al-Assad îndreptată "împotriva poporului sirian".

192 afișări
Imaginea articolului SUA acuză o companie din Belarus că susţine regimul Bashar al-Assad

SUA acuză o societate belarusă că susţine regimul Assad

Departamentul Trezoreriei a afirmat într-un comunicat că această societate, Belvneshpromservice (BVPS), a "furnizat servicii Biroului de aprovizionare al armatei siriene".

În martie 2011, biroul sirian "era pregătit să primească din partea BVPS piese ce puteau fi folosite pentru detonatoare pentru bombe aeriene polivalente", adaugă textul, fără să precizeze dacă livrarea a avut loc.

Departamentul a indicat că a adăugat societatea belarusă pe lista sa neagră de entităţi care fac obiectul unor sancţiuni din cauza sprijinului acordat regimului sirian.

Totodată, Trezoreria a identificat şi a adăugat pe lista neagră 117 avioane utilizate de companiile iraniene Iran Air, Mahan Air şi Yas Air, precizând că "Iranul a folosit în această vară zboruri ale companiilor Iran Air şi Mahan Air între Teheran şi Damasc pentru a furniza regimului sirian materiale militare".

Cele trei companii aeriene iraniene sunt deja pe lista neagră a Trezoreriei, dar în virtutea unei noi legi ce a fost promulgată în august de preşedintele Barack Obama instituţiile financiare străine care vor face "în mod deliberat tranzacţii importante" cu aceste societăţi sau cu BVPS "riscă să-şi piardă accesul la sistemul bancar al SUA", precizează guvernul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici