SUA amplasează baze secrete pentru avioane fără pilot în Cornul Africii şi Peninsula Arabă

Statele Unite amplasează o reţea de baze secrete pentru avioane fără pilot în zona Cornului Africii şi a Peninsulei Arabe, în cadrul unei noi campanii agresive împotriva aliaţilor al-Qaida din Somalia şi Yemen, au afirmat oficiali americani, citaţi de Washington Post.

261 afișări

Una dintre baze este în curs de amplasare în Etiopia, aliat al Statelor Unite în lupta împotriva al-Shabab, grupare militantă somaleză care controlează o mare parte a teritoriului ţării, iar o alta în Seychelles, arhipelag din Oceanul Indian.

Armata americană a lansat avioane fără pilot şi de la baze din Djibouti, stat african situat între Marea Roşie şi Golful Aden, şi construieşte o bază secretă în Peninsula Arabă, de unde intenţionează să lanseze misiuni în Yemen.

Extinderea rapidă a campaniei de atacuri cu avioane fără pilot reflectă îngrijorarea autorităţilor americane în legătură cu activităţile aliaţilor al-Qaida din Yemen şi Somalia, chiar dacă principala structură a reţelei din Pakistan a fost slăbită de operaţiunile antiteroriste americane.

Administraţia de la Washington a folosit avioane fără pilot pentru a lansa atacuri în cel puţin şase state - Afganistan, Irak, Libia, Pakistan, Somalia şi Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici