SUA anunţă asistenţă suplimentară pentru Ucraina / Casa Albă nu ştie cine a comis atacurile în Moscova

Administraţia SUA a anunţat, miercuri, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 300 de milioane de dolari, în cadrul eforturilor de respingere a invaziei militare ruse, Washingtonul subliniind că nu are informaţii despre autorii atacurilor cu dronă asupra Moscovei.

327 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă asistenţă suplimentară pentru Ucraina / Casa Albă nu ştie cine a comis atacurile în Moscova

Departamentul american al Apărării a anunţat că noul pachet de asistenţă militară include sisteme antiaeriene şi muniţie. Acesta este al 39-lea pachet de asistenţă oferit Ucrainei din stocurile Departamentului american al Apărării, informează agenţia Reuters.

Conform agenţiei Bloomberg, Washingtonul furnizează Kievului muniţie pentru sistemele antiaeriene şi antibalistice Patriot, HIMARS şi Stinger, precum şi echipamente militare.

Referindu-se la atacurile cu dronă asupra Moscovei, atribuite de autorităţile ruse Ucrainei, Administraţia de la Washington a transmis că nu cunoaşte cine este responsabil de aceste acţiuni. "Nu avem informaţii specifice pentru a şti cine este responsabil de aceste acţiuni", a declarat miercuri seară John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. Anterior, Preşedinţia SUA a reafirmat, miercuri, că a primit noi asigurări din partea Ucrainei că nu va utiliza armament occidental pentru comiterea de atacuri pe teritoriul Rusiei.

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat, marţi, Ucraina de tentative de atacuri cu drone asupra unor zone civile din Moscova, iar Ministerul rus de Externe a avertizat că armata rusă va riposta. "Ucraina încearcă să sperie Rusia. Regimul de la Kiev a optat pentru o altă cale, încearcă să intimideze Rusia, să îi intimideze pe cetăţenii ruşi, să atace imobile rezidenţiale. Sunt semne clare ale activităţilor teroriste", a declarat Putin. "Susţinerea acordată de Occident regimului de la Kiev îi împinge pe liderii ucraineni să comită acte criminale din ce în ce mai iresponsabile", a acuzat Ministerul rus de Externe.

Administraţia de la Kiev a susţinut că Ucraina nu este implicată "direct" în atacurile cu dronă care au provocat daune minore asupra unor clădiri din oraşul Moscova. "În privinţa atacurilor, sigur că suntem bucuroşi să le observăm şi anticipăm o intensificare a acestora. Dar nu avem nimic de-a face direct cu ele", a declarat Mihailo Podoliak, consilier în cadrul Cancelariei prezidenţiale din Ucraina.

Sistemele antiaeriene ruse au doborât marţi opt drone lansate de grupuri ucrainene, la periferia Moscovei. Două drone au fost avariate de sistemele antiaeriene, şi-au modificat traiectoriile de zbor şi au căzut pe clădiri civile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici