Rusia denunţă decizia Germaniei de închidere a unor misiuni diplomatice şi ameninţă cu riposte

Administraţia Rusiei a denunţat, miercuri, decizia Germaniei de a închide consulate ruse, catalogând acţiunea drept o "provocare necugetată" şi ameninţând cu riposte, în contextul deteriorării relaţiilor bilaterale din cauza conflictului din Ucraina.

6250 afișări
Imaginea articolului Rusia denunţă decizia Germaniei de închidere a unor misiuni diplomatice şi ameninţă cu riposte

"Este vorba despre o nouă acţiune inamicală vizând distrugerea în plus a relaţiilor ruso-germane. Este o provocare necugetată, care va atrage o reacţie", a transmis Ministerul de Externe de la Moscova, conform cotidianului Le Monde.

Administraţia de la Moscova a atribuit Berlinului responsabilitatea pentru "escaladarea constantă a tensiunilor", din cauza "expulzărilor masive" de diplomaţi ruşi sub "pretexte bizare".

Guvernul de la Berlin a cerut, miercuri, Rusiei să închidă patru consulate de pe teritoriul Germaniei, ca reacţie la decizia Moscovei de a expulza sute de funcţionari germani. "Administraţia Rusiei a făcut un pas spre escaladarea crizei. Iar această decizie incorectă forţează Guvernul german să adopte măsuri pentru reducerea prezenţei în Rusia. În privinţa prezenţei ruse în Germania, este necesară reciprocitate, pentru asigurarea unui echilibru (...). În acest sens, am decis să retragem autorizaţiile de funcţionare pentru patru dintre cele cinci consulate generale ruse din Germania", a transmis Guvernul de la Berlin.

Administraţia de la Moscova a decis recent expulzarea din Rusia a sute de funcţionari germani, inclusiv diplomaţi, pe fondul înrăutăţirii relaţiilor bilaterale. Conform publicaţiei Süddeutsche Zeitung, Ministerul rus de Externe a înştiinţat Berlinul că trebuie să retragă sute de funcţionari germani - diplomaţi, angajaţi ai Institutului Goethe şi profesori ai Şcolii germane. Rusia a luat această decizie ca reacţie la acţiunea Germaniei de expulzare a unor diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj.

Germania furnizează asistenţă militară Ucrainei, împreună cu aliaţii din cadrul Uniunii Europene şi NATO. Naţiunile occidentale au impus sancţiuni masive Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
germania,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici