SUA au adoptat sancţiuni împotriva unor lideri şi a unui grup petrolier din Crimeea. Reacţia autorităţilor din Crimeea

Statele Unite au introdus, vineri, sancţiuni împotriva a şapte lideri şi a unui grup petrolier din Crimeea, suspectaţi că ar ameninţa "pacea şi stabilitatea Ucrainei", a anunţat Departamentul Trezoreriei americane într-un comunicat. Sancţiunile "nu au nicio valoare" şi nu pot "dăuna republicii noastre", a declarat ministrul Informaţiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski, citat de agenţia CrimeaInform.

1878 afișări
Imaginea articolului SUA au adoptat sancţiuni împotriva unor lideri şi a unui grup petrolier din Crimeea. Reacţia autorităţilor din Crimeea

SUA au adoptat sancţiuni împotriva unor lideri şi a unui grup petrolier din Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Crimeea este un teritoriu ocupat. Vom continua să impunem sancţiuni celor care continuă să ameninţe integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei", a declarat subsecretarul Trezoreriei SUA însărcinat cu lupta împotriva terorismului şi cu informaţiile economice, David Cohen.

Potrivit site-ului Trezoreriei, printre oficialii vizaţi de aceste sancţiuni se numără Rustam Temirgaliev, vicepremierul care a facilitat organizarea referendumului în Crimeea, fostul vicepreşedinte al Parlamentului ucrainean Serghei Ţekov, precum şi primarul Sevastopolului, Aleksei Cialîi.

Totodată, Trezoreria menţionează că grupul de petrol şi gaze Cernomorneftegaz a fost sancţionat pentru "deturnarea activelor de stat ale Ucrainei".

"Aceşti indivizi şi această companie au fost sancţionaţi pentru implicare în acţiuni de subminare a procesului democratic din Ucraina, acţiuni care pun în pericol pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea sau integritatea teritorială a Ucrainei", adaugă Trezoreria americană.

Sancţiunile adoptate vineri se referă la îngheţarea activelor celor şapte "lideri separatişti" şi a companiei Cernomorneftegaz. De asemenea, companiilor americane le-a fost interzisă orice operaţiune financiară care implică aceste persoane.

Autorităţile din Crimeea: Sancţiunile adoptate de SUA "nu au nicio valoare"

Sancţiunile împotriva unor lideri din Crimeea, adoptate vineri de către Statele Unite, "nu au nicio valoare" şi nu pot "dăuna republicii noastre", a declarat ministrul Informaţiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski, citat de agenţia CrimeaInform.

Polonski a afirmat că această măsură a Statelor Unite ar putea fi "neglijată, deoarece nu poate dăuna Crimeei şi conducerii acesteia".

"Nu ne facem griji, fiindcă în ultima perioadă am auzit prea multe declaraţii privind aplicarea unor sancţiuni împotriva liderilor din Crimeea. Ne-am obişnuit deja", a adăugat el.

Ministrul a subliniat că aceste sancţiuni, "în prezent, nu au nicio valoare nici pentru Crimeea, nici pentru Rusia". "Înţepăturile unor ţânţari mici nu ne vor putea opri", a apreciat Polonski.

De asemenea, Dmitri Belik, şeful administraţiei de la Sevastopol, al cărui primar, Aleksei Cialîi, a fost vizat de sancţiunile americane, a declarat că "Cialîi a reuşit să evite escaladarea conflictului şi a asigurat desfăşurarea referendumului într-un mod paşnic", relatează RIA Novosti.

"Aleksei Cialîi a fost ales de popor. Datorită autorităţii sale şi a unei politici bine gândite, am organizat un referendum fără represiuni împotriva oponenţilor politici, carer au încercat să tensioneze situaţia", a spus Belik.

"Poate că Occidentul nu-i recunoaşte pe liderii noştri, dar noi i-am ales şi avem încredere în ei", a adăugat şeful administraţiei de la Sevastopol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici