SUA condamnă confruntările "şocante" din Egipt şi cer sancţionarea celor vinovaţi

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a condamnat confruntările "şocante" de miercuri din piaţa Tahrir din Cairo, unde au avut loc confruntări sângeroase între adversarii şi susţinătorii preşedintelui Hosni Mubarak.

23 afișări
Imaginea articolului SUA condamnă confruntările "şocante" din Egipt şi cer sancţionarea celor vinovaţi

SUA condamnă confruntările "şocante" din Egipt şi cer sancţionarea celor vinovaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o convorbire cu vicepreşedintele egiptean, Omar Suleiman, Clinton a afirmat că violenţele de miercuri "reprezintă o evoluţie şocantă după mai multe zile de manifestaţii paşnice".

"Secretarul de Stat a cerut guvernului egiptean să-i sancţioneze pe cei responsabili de acte violente", se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat american.

"Clinton a subliniat şi rolul important pe care l-au jucat forţele armate egiptene, care au acţionat cu moderaţie în timpul manifestaţiilor paşnice", adaugă textul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici