SUA consolidează măsurile de securitate după atentatele de la Paris

Secretarul american pentru Securitate Internă a anunţat luni o consolidare a măsurilor de securitate şi supraveghere pe aeroporturi şi în apropierea clădirilor guvernamentale, după atentatele de la Paris.

93 afișări
Imaginea articolului SUA consolidează măsurile de securitate după atentatele de la Paris

SUA consolidează măsurile de securitate după atentatele de la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avem informaţii specifice şi credibile privind un posibil atac terorist în Statele Unite, similar cu cel comis la Paris", a declarat secretarul Jeh Johnson, potrivit unui comunicat.

Totuşi, Washingtonul a decis să consolideze măsurile de securitate, în contextul atentatelor de la Paris, Ottawa şi Sydney, precum şi "după ameninţările organizaţiilor teroriste de a efectua atacuri asupra unor ţinte occidentale", a adăugat el.

Johnson a anunţat o consolidare a securităţii pe aeroporturile americane şi în apropierea unor clădiri guvernamentale din mai multe oraşe.

"Nu vom ezita să adoptăm mai multe măsuri, dacă va fi necesar", a afirmat secretrul american.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de fraţii Kouachi şi de Amedy Coulibaly, trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici