SUA denunţă, într-un raport, "atrocităţile" comise de grupările Stat Islamic, Al-Qaida şi Boko Haram

Un raport anual pivind drepturile omului publicat joi de Departamentul de Stat american denunţă "atrocităţile" şi "brutalitatea" unor grupări armate islamiste, fiind menţionate în special organizaţia Stat Islamic, reţeaua Al-Qaida şi mişcarea Boko Haram, relatează Le Figaro, în pagina electronică.

329 afișări
Imaginea articolului SUA denunţă, într-un raport, "atrocităţile" comise de grupările Stat Islamic, Al-Qaida şi Boko Haram

SUA denunţă, într-un raport, "atrocităţile" comise de grupările Stat Islamic, Al-Qaida şi Boko Haram (Imagine: Hepta)

Acest document voluminos, publicat în fiecare an de Departamentul de Stat, trece în revistă, în general, încălcări ale drepturilor omului comise de guverne.

Însă ediţia pentru 2014 pune accentul pe "actorii non-statali", denunţând activităţile desfăşurate de "organizaţii teroriste precum SI (Stat Islamic), Al-Qaida în Peninsula Arabia, Al-Qaida în Magrebul Islamic, Boko Haram (sau grupările) shebab" din Somalia.

"Anul 2014 ne va aduce aminte de atrocităţile comise de actori non-statali şi brutalitatea" acestora, se arată în raport, care în acest an a fost publicat după patru luni de întârziere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici