SUA au cheltuit în total 2,7 miliarde de dolari în lupta împotriva grupării Stat Islamic

Statele Unite cheltuiesc peste nouă milioane de dolari pe zi în războiul împotriva grupării Stat Islamic şi au alocat până în prezent 2,7 miliarde de dolari în campania de bombardament, relatează BBC News Online.

178 afișări
Imaginea articolului SUA au cheltuit în total 2,7 miliarde de dolari în lupta împotriva grupării Stat Islamic

SUA au cheltuit în total 2,7 miliarde de dolari în lupta împotriva grupării Stat Islamic (Imagine: Hepta)

O coaliţie internaţională desfăşoară atacuri aeriene în Irak şi Siria începând din august. Prima analiză a costurilor Statelor Unite, publicată de Pentagon, arată că două treimi din bani au mers către forţele aeriene.

Această informaţie intervine în timp de Congresul a respins legislaţia care interzice alte cheltuieli. Camera Reprezentanţilor a aprobat un buget de 579 de dolari pentru Apărare. Aceasta a respins un amendament care cerea încetarea finanţării luptei împotriva SI până când Congresul nu aprobă o nouă autorizaţie pentru folosirea forţei.

Costul operaţiunii militare a SUA a crescut puternic de la începutul său, în august, în Irak. În această săptămână, Casa Albă a anunţat trimiterea altor 450 de militari în Irak, ceea ce ridică numărul acestora la 3.500. Dar oficialii au subliniat că acestea nu sunt trupe de luptă şi că misiunea SUA este aceea de a antrena forţele locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici