SUA, dezamăgite de condamnarea lui Navalnîi la finalul unui proces "politic"

Statele Unite sunt "profund dezamăgite" de condamnarea disidentului rus Aleksei Navalnîi la cinci ani de închisoare, anunţă Casa Albă, denunţând un "proces politic".

162 afișări
Imaginea articolului SUA, dezamăgite de condamnarea lui Navalnîi la finalul unui proces "politic"

Aleksei Navalnîi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem profund dezamăgiţi de această condamnare dată într-un proces politic", a reacţionat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Puterea din Rusia "încearcă să reducă la tăcere vocea opoziţiei", a subliniat Carney, cerând organizarea unui proces "corect" în apel pentru Navalnîi.

Aleksei Navalnîi, principalul adversar al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost condamnat joi la cinci ani de închisoare într-un proces privind deturnare de fonduri denunţat de analiştii independenţi ca fiind unul cu caracter politic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici