SUA lansează un mecanism de prevenire a atacurilor informatice

Guvernul american a lansat miercuri un mecanism de prevenire a atacurilor informatice, suspectate că ar viza securitatea naţională a ţării.

455 afișări
Imaginea articolului SUA lansează un mecanism de prevenire a atacurilor informatice

SUA lansează un mecanism de prevenire a atacurilor informatice (Imagine: Shutterstock)

Washingtonul a autorizat crearea unei reţele pentru schimbul de informaţii cu privire la atacuri informatice, mecanism care va funcţiona pe bază de voluntariat.

Obiectivul principal al acestei măsuri constă în protejarea infrastructurii statului împotriva unor atacuri care ar putea să o paralizeze.

"Acest caz reprezintă o dovadă că sectorul privat şi Guvernul pot şi trebuie să lucreze împreună pentru a elimina această ameninţare", a declarat preşedintele american Barack Obama, citat într-un comunicat.

"Deşi această iniţiativă reprezintă un pas important, încă rămân multe de făcut pentru consolidarea securităţii în domeniul Internetului", a adăugat el.

"Prosperitatea Americii, securitatea sa naţională şi libertăţile noastre individuale depind de angajamentul nostru de a garanta securitatea în domeniul Internetului, care trebuie să inspire încredere şi să fie interoperabil", a subliniat Obama.

Recent, experţi în domeniul securităţii informatice au anunţat că au descoperit un virus folosit în spionajul cibernetic care a vizat guverne şi companii din 31 de state şi au afirmat că acest virus era sponsorizat de către un stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici