SUA: O moschee a fost distrusă complet de un incendiu provocat de un bărbat neidentificat, în Kansas

O moschee a fost incendiată de o persoană neidentificată, în timpul nopţii de duminică spre luni, în Kansas (centrul Statelor Unite), potrivit autorităţilor locale.

149 afișări
Imaginea articolului SUA: O moschee a fost distrusă complet de un incendiu provocat de un bărbat neidentificat, în Kansas

O moschee a fost distrusă complet de un incendiu provocat de un bărbat neidentificat, în Kansas

Nu au fost semnalate victime deoarece în momentul izbucnirii incendiului, moschee era goală.

Pompierii şi forţele de ordine au sosit la faţa locului în jurul orei locale 03.40 (11.40, ora României), la Centrul Islamic din Joplin, folosit de o comunitate de aproximativ 125 de persoane drept loc de rugăciune.

"Clădirea este distrusă complet", a declarat purtătorul de cuvânt al biroului forţelor de ordine din Jasper County, Sharon Rhine. "Nimeni nu a fost arestat pentru moment. Nu putem să numim acest eveniment drept o crimă rasistă pentru că nu am arestat pe nimeni care ne-ar putea permite să ajungem la această concluzie".

În urmă cu o lună, pe 4 iulie, un bărbat neidentificat a aruncat un coctail Molotov asupra aceleiaşi moschei.

Acest loc de rugăciune a fost ţinta mai multor acte de vandalism încă de la deschidere, în 2007, potrivit membrilor comunităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici