SUA: Patru morţi şi 40 de răniţi după ce o scenă pregătită pentru un concert s-a prăbuşit - FOTO, VIDEO

Cel puţin patru persoane au murit şi alte 40 au fost rănite sâmbătă seara, după ce o scenă pe care urma să aibă loc un concert s-a prăbuşit în statul Indiana (nordul Statelor Unite), au anunţat oficialii locali.

1078 afișări
Imaginea articolului SUA: Patru morţi şi 40 de răniţi după ce o scenă pregătită pentru un concert s-a prăbuşit - FOTO, VIDEO

SUA: Patru morţi şi 40 de răniţi după ce o scenă pregătită pentru un concert s-a prăbuşit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O pală de vânt a provocat prăbuşirea scenei pregătite pentru un concert sâmbătă, în jurul orei 21.00 (duminică, 04.00 ora României), a anunţat poliţia.

Prima parte a spectacolului tocmai se terminase, iar spectatorii aşteptau intrarea în scenă a grupului country Sugarland, când scena a început să se răstoarne, iar tribunele să se clatine. Mulţimea s-a grăbit apoi să fugă, în timp ce scena se prăbuşea.

Potrivit organizatorilor, bilanţul ar putea să fie mai grav. O televiziune locală vorbeşte despre 46 de morţi.

"Sunt patru morţi confirmaţi. Rugăciunile noastre merg către familiile celor afectaţi", a anunţat cotidianul The Indianapolis Star, citând un mesaj difuzat pe Twitter de organizatorii festivalului.

Echipele de salvare şi alte persoane au mers rapid la faţa locului pentru a-i ajuta pe cei blocaţi sub dărâmături, adaugă cotidianul. "Numeroşi spectatori au ajutat echipele de salvare să scoată persoanele blocate", a declarat Frank Straub, de la departamentul pentru Securitate publică.

Persoanele rănite au fost conduse la spitalul din regiunea Indianapolis.

Grupul Sugarland şi-a prezentat condoleanţe printr-un mesaj difuzat pe Twitter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici