SUA: Procesele înscenate prizonierilor de război ucraineni sunt o bătaie de joc la adresa justiţiei

  • Departamentul de Stat al SUA condamnă planul autorităţilor separatiste susţinute de Kremlin de a judeca prizonierii de război
  • Procesele intentate nu sunt juste şi nu reflectă realitatea războiului
  • Rusia vrea să deturneze atenţia publicului de la responsabilitatea invaziei prin tot felul de artificii menite sa-i diminueze rolul şi să incrimineze vecinii
831 afișări
Imaginea articolului SUA: Procesele înscenate prizonierilor de război ucraineni sunt o bătaie de joc la adresa justiţiei

Sursa foto: MediafaxFoto

Departamentul de Stat al SUA condamnă atitudinea autorităţilor din regiunile separatiste ucrainene susţinute de Rusia. Procesele intentate prizonierilor de război ucraineni în contextul în care nu există o finalitate a luptelor sunt un spectacol meschin şi lipsit de justeţe.

„Procesele spectacol planificate de autorităţile separatiste susţinute de Kremlin sunt nelegitime şi o batjocură la adresa justiţiei. Le condamnăm ferm”, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului, Ned Price.

Rusia încearcă să arunce responsabilitatea invaziei pe vecinul său şi îşi motivează acţiunile prin campania sa „eliberatoare”.

Mii de oameni au protestat la Kiev de ziua Independenţei Ucrainei. Protestatarii cer recunoaşterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului după ce a ucis în mod deliberat prizonierii de război ucraineni ţinuţi captivi în închisoarean Olenivka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici