SUA promit să exercite în continuare presiuni asupra Iranului în domeniul drepturilor omului

Statele Unite au promis miercuri să continue să exercite presiuni asupra Iranului în problema drepturilor omului şi a libertăţii de exprimare, după încheierea unui acord interimar asupra programului nuclear al Teheranului.

117 afișări
Imaginea articolului SUA promit să exercite în continuare presiuni asupra Iranului în domeniul drepturilor omului

SUA promit să exercite în continuare presiuni asupra Iranului în domeniul drepturilor omului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În Iran, în timp ce explorăm posibilitatea unei soluţii diplomatice în dosarul nuclear, ştim că progresele în problema drepturilor omului în Iran vor fi, de asemenea, un factor determinant", a declarat consilierul în domeniul securităţii naţionale al preşedintelui american Barack Obama, Susan Rice.

"Sancţiunile noastre împotriva celor care încalcă drepturile omului în Iran vor continua, precum şi sprijinul nostru pentru drepturile fundamentale ale tuturor iranienilor", a adăugat Rice cu ocazia unui eveniment organizat de asociaţia pentru apărarea drepturilor omului Human Rights First, la Washington.

"Iranienii merită să aibă dreptul de a se exprima în mediul online, prin intermediul reţelelor de socializare, la fel ca liderii lor", a adăugat Rice. În timp ce iranienii nu au acces la Twitter sau Facebook, noul lor preşedinte, Hassan Rohani, a recurs la aceste canale de comunicare şi a desfăşurat, începând cu vara aceasta, o ofensivă de diplomaţie la adresa Occidentului.

În martie 2012, preşedintele american, Barack Obama, a denunţat "cortina de fier electronică" impusă iranienilor de autorităţile de la Teheran, apreciind că reţelele de socializare ar putea contribui la apropierea dintre americani şi iranieni după o jumătate de secol de neîncredere reciprocă.

Declaraţiile lui Rice au fost făcute la două săptămâni după ce marile puteri au ajuns la un acord interimar cu Iranul asupra programul său nuclear, valabil şase luni, timp în care se va încerca găsirea unei soluţii permanente în acest dosar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici